Gepaneerde wijngaardslakken met aspergesalade

Gepaneerde wijngaardslakken met aspergesalade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 32 wijngaardslakken
  • 100 gr bloem
  • 3 eiwitten
  • Panko (of paneermeel)
  • 1 limoen
  • Koolzaadolie Hof Ter Vrijlegem
  • 1 koffielepel mosterd van de streek
  • 1 bussel witte asperges
  • Enkele radijzen
  • Bieslook
  • Tartaarsaus
  • Peper en zout

Bereiding

Schil de asperges en vries de schil in om er later soep van te maken. Schil de rest van de asperges verder in dunne banden en doe ze in een kom, samen met schijfjes radijs en wat versnipperde bieslook.

Maak een vinaigrette door 2 eetlepels limoensap te mengen met 4 eetlepels koolzaadolie, 1 koffielepel mosterd en peper en zout. Giet de vinaigrette over de aspergesalade.

Giet het vocht van de wijngaardslakken af en dep ze even droog met keukenpapier. Doe de bloem, de losgeklopte eiwitten en de panko in drie afzonderlijke kommetjes. Kruid de bloem goed met peper en zout. Haal de wijngaardslakken eerst door de bloem, nadien door het losgeklopt eiwit en dan door de panko. Leg de gepaneerde wijngaardslakken op een bord en verwarm de friteuse op 180 graden. Bak de escargots in het frietvet tot ze mooi krokant en bruin zijn en serveer met de aspergesalade. Serveer er eventueel wat tartaarsaus bij.

Recept van Jeroen De Pauw

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland