Deze blend is een eigen ontwerp van theemeester Stijn.

Als zwarte thee kiest hij voor een Assam Mokalbari Golden Tippy, een thee uit India van de hoogste kwaliteit FTGFOP I (Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1), dit wil zeggen dat de theeblaadjes met enorm veel zorg geplukt en verwerkt worden. In deze blend komt deze sterk aromatisch, fruitig, en lichtjes pikante thee perfect tot zijn recht met de typische smaak van het Kurkuma kruid. Verder werd ook wat gember toegevoegd om het geheel een extra frisse en pittige toets te geven.

Kurkuma, de Indiase geelwortel, of beter gekend als het gele kruid, wordt in India ook het heilige kruid genoemd. En terecht, want de voordelen voor de gezondheid lijken wel eindeloos. Zo zou Kurkuma ontstekingsremmend werken, is het een sterke antioxidant, verzacht het pijn en koorts en zou het ook goed zijn voor de spijsvertering, …

Door toevoeging van gember, worden deze gezondheidsvoordelen alleen maar versterkt, want ook gember heeft zo zijn positieve werking op je lichaam. (goed voor je maag, mild en darmen, helpt bij het verdrijven van een verkoudheid of griep, helpt bij problemen met luchtwegen, is ontstekingsremmend en is tevens een zeer krachtige anti-oxidant).

Een smaakvolle, maar vooral ook een erg gezonde thee dus!

Een thee waar je van opkikkert, en die je naar eigen goesting, eventueel ook nog kan aanzoeten met wat honing. De infusie van deze thee kleurt mooi helder koperkleurig.

Categorie:
Verkooppunten:
logo Dijleland logo Groene Gordel