Onze runderen zijn Hereford, oorspronkelijk een Engels ras. Het zijn sterke gezonde dieren die enkel gras-en hooi eten. Een typisch kenmerk van het vlees is de marmering in het vlees.Het is een traaggroeiend natuurras waarbij de kalveren 6 tot 8 maanden bij het moederdier lopen. Het is veel gezonder vlees omdat ze enkel gras-en hooi eten. De koeien brengen de kalfjes alleen op de wereld. De veearts zien we hier zelden. De kalfjes wegen bij de geboorte een 20 tot 25kg, wat een natuurlijke geboorte ten goede komt. Na een half uurtje staan de kalfjes op hun benen en drinken spontaan bij hun mama. Het moederinstinct en de groepsdynamiek zijn duidelijk aanwezig bij deze runderen. Ze zijn erg nieuwsgierig en rustig van karakter. Als de lente komt hebben ze ook weidegang, wat het vlees alleen maar ten goede komt. Kalfsvlees zal je bij ons niet vinden, omdat we het dier een leven gunnen bij hun kudde. 1 keer per maand laten we een dier slachten en versnijden. De verkoop is enkel via de hoevewinkel en nu ook aan de voedselteams van Vlaams Brabant. Ook heeft u als klant de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen via onze website. We bieden geen vleespakketten aan, u kiest u eigen persoonlijk stukje Hereford Natuurvlees. Het vlees wordt telkens direct vacuüm verpakt en diepgevroren, zo heeft u telkens de garantie dat u stuk vlees echt vers is.

Aardappelhof

Vanaf 15 december 2017 kan u bij het Aardappelhof terecht voor hun eigen aardappelen, ajuinen en pompoenen, maar ook voor vlees, groenten, e... Lees meer