Nanna is een zoete dessertwijn (100% Muscaris) met verfijnde delicate aroma’s van tropisch fruit, kruidig, en met een volle, ronde afdronk.

Bodemsoort
Nergens in België is de aarde zo rood als in het Hageland. Na de terugkeer van de Diestiaanzee oxideerde het ijzer in het zand doordat het aan de lucht werd blootgesteld. De zandkorrels klitten samen en vormden een roestbruine beschermende ijzerzandsteenlaag. Dit schild houdt de warmte van de dag vast zodat de druiven ook ’s nachts profiteren van de opgeslagen warmte. Zo rijpen de wijndruiven beter en is wijnbouw ook mogelijk in dit vrij noordelijke klimaat.

Chemische analyse
Alcohol 9 % vol – pH 3,5 – Restsuiker 104 g/l

Vinificatie
De oogst gebeurt manueel waardoor een selectie van gezonde druiven wordt verkregen. De druiven worden direct na de oogst ontritst om harde tannines in de wijn te vermijden en ondergaan een schilweking voor het gistingsproces om meer kleur en smaak uit de druiven te verkrijgen. De wijn wordt vergist bij lage temperatuur, waardoor er meer tijd is voor het ontwikkelen van geur- en aromastoffen. Het rijpen van de wijn duurt van oktober tot begin mei en gebeurt op inox.

Regio:
Verkooppunten:
logo Hageland

Dit vind je misschien ook lekker?