De Jurasse 2015 is speciaal gemaakt voor Megavino 2018. Domaine Holvast wilde met iets speciaals uitpakken op het salon. De 2 soorten witte druiven die worden gebruikt, zijn Sirius en Merzling van het jaartal 2015.

Hoe gaat het precies tewerk. Wel beide druiven komen gecontamineerd binnen. Ze worden ontsteelt en gekneusd. Gedurende enkel dagen doet de wilde gisting haar werk. Aangezien vroeger in de Ijzenbeekvallei te Asse de wijnmakerij was, was er geen probleem om de” Brettanomyces Brusellensis” en nog andere wilde gisten in het druivensap te krijgen. Dan worden de druiven geperst, wordt de vergistingstank hermetisch afgesloten en wordt er voldoende cultuurgist toegevoegd. Na de gisting volgt er nog een malolactische gisting op alvorens de tweede gisting opstart. Na ongeveer 1.5 maand wordt er gedegorgeerd en wordt de likeur d’expedition toegevoegd. Je ruikt lichtje op de achtergrond de Geuzetoets, alsook de prikkeling achteraan op de tong. Uniek in het Pajottenland en omstreken.

Voor de Jurasse 2017 is ook de Sirius en Merzling druif gebruikt, maar deze wijn is gemaakt op een andere locatie. Daardoor werd er een schuimwijn met een zeer lichte Geuzetoets gecreëerd.