Als kind droomde Dimitri Casteleyn er al van om kok te worden. Als West-Vlaming hoorde hij de lokroep van de hotelschool in Koksijde, maar uiteindelijk sloeg hij toch een andere weg in. Op 30-jarige leeftijd startte hij alsnog een opleiding chef-kok. Een drukke job weerhield hem om een eigen zaak op te richten. Maar het bleef echter kriebelen en in 2016 volgde hij een opleiding tot ijsroombereider. Eerst maakte hij enkel ijs voor vrienden en familie. Maar al snel begonnen ook andere mensen die het ijs proefden bestellingen te plaatsen. Zijn echtgenote en hijzelf besloten dan ook om een bedrijfje op te starten voor de productie van ambachtelijk ijs. Vanuit hun passie voor kwaliteit was het al snel duidelijk dat ze voluit voor een topproduct gingen. Bij hen geen kant-en-klare poederbereidingen, maar een 100% ambachtelijk product. Hun smaken zijn stuk voor stuk door hen ontwikkeld en zijn daarom uniek in zijn soort. Hun ijs eet je niet enkel ter verfrissing, maar ook omdat het lekker is!

Niet alleen hun ijs moest top zijn, ook de verpakking en logo moesten matchen met hun product. Ze kozen voor een sobere maar elegante verpakking met een gouden randje. Een logo en naam zonder franjes of toeters en bellen. Just Casteleyn Ice Cream. Geen schreeuwerige foto’s aan de buitenkant, want bij hen zit het net aan de binnenkant.

In 2020 verbouwden ze de stalling en openden ze hun winkel. Je kan er terecht voor literpotten, maar ook voor huisgemaakte frisco’s, ijstaarten, ijsrepen,…