Voor de productie van de Averbode-abdijkaas werkt de abdij samen met Milcobel, de Belgische zuivelcoöperatie van zo’n 3.000 melkveehouders. Logisch eigenlijk: samenwerken is zowel eigen aan een coöperatie als aan een abdij. Daarnaast zal de Abdij van Averbode met haar melkveebedrijf toetreden tot Milcobel en zo meteen zelf een duurzame bijdrage leveren.

Abdijkazen maken deel uit van het Belgische culinaire erfgoed, waarbij traditie en authenticiteit voorop staan. Deze waarden vormen meteen ook de rode draad in het hele ontwikkelingsproces van Averbode-abdijkaas. Milcobel staat immers garant voor een kaasproductie die duurzaamheid, ambachtelijkheid en innovatie samenbrengt.

Het Moment - Abdij van Averbode

De abdij lanceerde niet alleen zijn korf Averbode-producten, maar creëerde op haar domein ook een gastvrij belevin... Lees meer

Regio:
Categorie:
logo Hageland