• Snij van het brood 2 sneden van ongeveer een centimeter. Verwijder de korsten zodat je een mooi vierkant krijgt. Deze halveer je nog eens. Smeer de boterham in met een klein beetje boter.
  • Verwarm de grillpan of wafelijzer en bak het brood, op de grillpan in ruitvorm en op het wafelijzer mooi goud-bruin. Laat deze afkoelen.
  • Snij de paté ter grote van je boterham en leg deze erop.
  • De appel schillen we, snijden er fijne reepjes (julienne) van en mengen deze met wat fijn gesneden rode ui. Meng wat siroop van kriekbier (zie verder), afwerken met takje platte peterselie.
  • Siroop van kriekbier: Doe de suiker in een kommetje en doe hierbij ongeveer 30ml water, laat dit koken en blus daarna met 70ml kriek. Laat even opkoken en laat afkoelen in de koelkast.
  • TIP: de siroop is ook heerlijk met wat verse kaas of op ijs.


Ingredienten :

  • ongesneden streekbrood
  • 2 sneden Leuvense paté (0,5 cm dikte)
  • 1 appel uit de streek
  • 1 flesje kriekbier
  • 100 gram suiker
  • rode ui
  • platte peterselie
  • grillpan of wafelijzer
  • hoeveboter

 

Biersuggestie:

  • Kriek Lindemans (Brouwerij Lindemans)

Enkele andere straffe recepten