Wafeltje van streekbrood met Leuvense pate
4 personen
- Snij van het brood 2 sneden van ongeveer een centimeter. Verwijder de korsten zodat je een mooi vierkant krijgt. Deze halveer je nog eens. Smeer de boterham in met een klein beetje boter.
- Verwarm de grillpan of wafelijzer en bak het brood, op de grillpan in ruitvorm en op het wafelijzer mooi goud-bruin. Laat deze afkoelen.
- Snij de paté ter grote van je boterham en leg deze erop.
- De appel schillen we, snijden er fijne reepjes (julienne) van en mengen deze met wat fijn gesneden rode ui. Meng wat siroop van kriekbier (zie verder), afwerken met takje platte peterselie.
- Siroop van kriekbier: Doe de suiker in een kommetje en doe hierbij ongeveer 30ml water, laat dit koken en blus daarna met 70ml kriek. Laat even opkoken en laat afkoelen in de koelkast.
- TIP: de siroop is ook heerlijk met wat verse kaas of op ijs.
Ingredienten :
- ongesneden streekbrood
- 2 sneden Leuvense paté (0,5 cm dikte)
- 1 appel uit de streek
- 1 flesje kriekbier
- 100 gram suiker
- rode ui
- platte peterselie
- grillpan of wafelijzer
- hoeveboter
Biersuggestie:
- Kriek Lindemans (Brouwerij Lindemans)
Enkele andere straffe recepten
Toast van notenbrood, Leuvense pate en gepekelde groenten
4 personen
40 minuten
Was en schil de groenten en snijd ze nadien in fijne julienne reepjes. Doe ze in een kom en laat ze een half uurtje marineren samen met 4 eetlepels wijnazijn, 1 eetlepel honing, peper, zout en een klein scheutje water. S...
Aan de slag
Toast van rozijnenbrood met witloofpate
Toast het rozijnenbrood en serveer er witloof paté en witloof confituur bij. Recept van Jeroen De Pauw...
Aan de slag