Slaatje van grondwitloof, okkernoten, vlierbessensiroop en frikandellenkoek
4 personen
Snij het grondwitloof in reepjes en doe in een mengkom, hak hierbij ook wat okkernoten. Voeg wat peper en zout toe, hierbij doe je ook wat vlierbessensiroop. Leg de plakjes frikandellenkoek op een boterham en hierop de witloofsalade. Afwerken met nog enkele okkernoten.
Recept – Simon Goyens
Ingredienten :
- 2 stronken grondwitloof uit de streek
- enkele okkernoten uit de streek
- vlierbessensiroop uit de streek
- 4 sneden vleesbrood of frikandellenkoek van de lokale ambachtelijke beenhouwer
- 2 sneden streekbrood
Biersuggestie:
Tiense Lorejas (Suikermuseum Tienen vzw)
Bersalis (Brouwerij Oud-Beersel)
Enkele andere straffe recepten
Gekonfijte Jonagold met gelei van karnemelk, sorbet van verse kaas en crumble van okkernoten
4 personen
De appels in brunoise (blokjes) snijden. Aanstoven in boter, bestrooien met de bruine suiker en karameliseren. In vormpjes verdelen. Sorbet : suiker en water opkoken, de verse kaas toevoegen, afkoelen en tot sorbet draai...
Aan de slag