• Schil de peren, snij ze doormidden over de lengte en verwijder het klokhuis.
  • Laat het kriekenbier koken en leg de peertjes erin.
  • Laat 3 minuten koken en laat afkoelen in het kriekenbier.
  • Meng de verse kaas met de suiker en een half vanillestokje.
  • Slaag de room 3/4e op en meng goed met de verse kaas.
  • Laat opstijven in de frigo.
  • Indien niet stijf genoeg, klop met de klopper door de massa.
  • Snij de peer in blokjes.
  • Vul een ring met de gesneden blokjes peer.
  • Serveer met de bavarois en kookvocht van de peer.

Ingredienten :

  • 2 flesjes kriekenbier
  • 2 peren uit de streek
  • 200 gr verse kaas uit de streek
  • 200 ml room 40%
  • 100 gr suiker
  • vanillestokje

 

Dranksuggestie: Kriekenlikeur

Recept – Chef-kok Simon Goyens

Enkele andere straffe recepten