• Ijs: 
  1. Klop de suiker en de eidooiers samen op (en ruban).
  2. De room en de melk laat je samen opkoken en  voeg je daarna toe aan het eimengsel. Laat het indikken op een zacht vuurtje.
  3. Afkoelen en afdraaien in een ijsmachine
  4. Rabarber schillen en in kleine stukjes snijden. Lichtjes laten stoven in wat boter en aanzoeten met de vlierbessensiroop.
  5. Aardbeien wassen en in stukjes snijden en daarna vermengen met de rabarber.
  • Sabayon:
  1. Sabayon kloppen van 2 eidooiers en wat (4 dopjes van de eischaal) kriekenbier en 1 eetlepel suiker. Klop het op een klein vuurtje in een 8 tot een mooie schuimige massa.
  2. Afwerken met wat munt of vlierbloesem.
  3. Serveer met een glaasje Kriek.

Ingredienten :

Voor het ijs:

  • 200 gr suiker
  • 8 eidooiers van hoeve-eitjes
  • 800 ml schapenmelk
  • 200ml volle room

 

Voor de sabayon:

  • 2 eidooiers van hoeve-eitjes
  • 1 flesje Kriek
  • 1 eetlepel suiker

 

Voor de afwerking:

  • munt of vlierbloesem (naar eigen smaak)
  • 500 gr rabarber uit de streek
  • 250 gr aardbeien uit de streek
  • vlierbessensiroop uit de streek (naar eigen smaak)
  • hoeveboter
  • 4 flesjes Kriek

Enkele andere straffe recepten

Sabayon met fruitbier en honing

4 personen
Klop in een steelpan de eierdooiers en de suiker goed los. Zet de steelpan op een laag vuurtje en voeg in drie keer, onder voortdurend kloppen, het fruitbier toe. Blijf kloppen tot de saus goed is ingedikt en het mengsel...
Aan de slag