Compote van perzik met warme hazelnotenkaas en broodkorst
4 personen
25 minuten
Pel de perziken en snijd ze in 4 stukken, doe ze in een pannetje en stoof ze gaar samen met de takjes rozemarijn en de suiker. Probeer er niet in te roeren, zodat de perziken niet gekwetst worden en mooi in stukken blijven.
Leg het stuk kaas in de oven onder de grill zodat het mooi begint te smelten.
Doe nu de perziken in een diep bord en leg er een stuk kaas op. Werk af met gehakte pistachenoten. En serveer er een stuk grof bruin streekbrood bij.
Recept van Jeroen De Pauw
Ingredienten :
- 2 witte en 2 gele perziken
- 2 eetlepels suiker
- 50 gram gehakte pistachenoten
- 1 takje rozemarijn
- hazelnotenkaas
- grof bruin streekbrood
Enkele andere straffe recepten
Sorbet van rode kriekenwijn met salade van tafeldruiven en perziken
4 personen
Sorbet: Laat de witte wijn, water en het sap van de citroen koken en afkoelen. Eens afgekoeld voegen we de rode kriekenwijn toe en maken er sorbet van in de ijsmachine. Als je geen machine hebt kan je het ook...
Aan de slag
Brandnetelkaas met pompoen, oesterzwammen en druiven
4 personen
• Schil de pompoen en haal de pitjes eruit. Snij ze in stukjes en kook ze gaar in wat kippenbouillon.• Giet af, kruid met peper en zout en pureer de pompoenstukjes.• ...
Aan de slag
Gekonfijte Jonagold met gelei van karnemelk, sorbet van verse kaas en crumble van okkernoten
4 personen
De appels in brunoise (blokjes) snijden. Aanstoven in boter, bestrooien met de bruine suiker en karameliseren. In vormpjes verdelen. Sorbet : suiker en water opkoken, de verse kaas toevoegen, afkoelen en tot sorbet draai...
Aan de slag