Appelstrudel met marsepein en kaneelroom
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne maantjes. Doe ze in een kom en voeg er de suiker en de rozijnen aan toe.
Leg nu het bladerdeeg open op een bakpapier. Rol op een ander stuk bakpapier de marsepein uit, zodat je ongeveer dezelfde grootte krijgt als het bladerdeeg. Leg de 2 op elkaar.
Schik nu hierop de appel- en rozijnenmengeling in het midden en vouw het bladerdeeg en marsepein dicht, zodat je een opgevulde pens krijgt.
Klop het ei los en besmeer hiermee het deeg, zodat het mooi blinkt. Bak het nu gedurende 45 min in de oven op 170 graden. Haal het appelgebak uit de oven, laat afkoelen en werk af met poedersuiker.
Klop de slagroom samen met het kaneelpoeder en 1 eetlepel suiker op tot slagroom en serveer bij de appelstrudel.
Dranktip: een tasje streekkoffie
Recept van Jeroen De Pauw
Ingredienten :
- 3 appels
- 50 gr rozijnen
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 pakje marsepein
- 1 plak bladerdeeg
- 1 ei
- poedersuiker
- 1 koffielepel kaneel
- 125 cl Room 40%
- 1 eetlepel suiker