• Meet de juiste hoeveelheid melk af en giet ze in een pan. Breng de melk aan de kook op een zacht vuur, samen met een snuifje zout.
  • Strooi de rijst in de zacht kokende melk en roer regelmatig in de pan, zodat de rijst niet vastkleeft aan de bodem.
  • De rijst moet zeer rustig garen. Reken ongeveer 45 minuten om de perfecte rijst te krijgen.
  • Schil ondertussen de appelen en snijd ze in kwartjes. Bak ze daarna in boter tot ze licht gekleurd zijn. Bestrooi ze met suiker en besprenkel met alcohol om ze te laten karameliseren.
  • Werk de rijstpap af met vanillesuiker, kristalsuiker (naar eigen smaak), een klontje boter en 2 eidooiers. Hou het eiwit bij.
  • Klop het eiwit op met 2 eetlepels suiker, verdeel het over 4 porties en laat kleuren in een oven van 200° C.
  • Afwerking: Onderaan een laagje rijstpap, dan de appeltjes en eindigen met het eiwitschuim.

Ingredienten :

  • 200 g gebroken rijst
  • 75 cl hoevemelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 appelen uit de streek
  • 50 g hoeveboter
  • 2 eetlepels alcohol
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 hoeve-eitjes
  • snuifje zout

Enkele andere straffe recepten