Papilotte:

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes.  Besprenkel met wat citroensap (tegen verkleuring en voor een frisse smaak) en overstrooi met wat vanillesuiker. 

Doe wat rozijnen in een mengkommetje en giet er wat  zoete wijn op, net gelijk met de rozijnen en laat voor enkele uren weken. 

Scheur een voldoende groot zilverpapier af, en leg in het midden wat appelschijfjes, overstrooi met de geweekte rozijnen, voeg evt. Nog een scheutje wijn toe voor wat saus te hebben en zet voor ong. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170° C of op een zachte barbecue.  Plooi de papilotte open, schep er een bolletje ijs op.

Afwerken met verkruimelde spritskoeken en serveren.

Recept – Simon Goyens

Ingredienten :

  • 4 jonagold appels uit de streek
  • 1 citroen
  • ½ pakje donkere rozijnen
  • zoete streekwijn
  • Vanille-ijs uit de streek
  • Zilverpapier
  • Vanillesuiker
  • Zandkoeken (spritsen) uit de streek

Enkele andere straffe recepten

Appelstrudel met marsepein en kaneelroom

4 personen 1u30
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne maantjes. Doe ze in een kom en voeg er de suiker en de rozijnen aan toe. Leg nu het bladerdeeg open op een bakpapier. Rol op een ander stuk bakpapier de marsep...
Aan de slag