’Een biertraditie al meer dan 300 jaar, sinds 1702’ – de oudste Lambiek brouwerij ter wereld !

Brouwerij Timmermans is al een begrip in het Pajottenland sinds het in 1702 zijn eerste lambiekbrouwsel maakte. De brouwerij, die door Jan Vandermeulen werd draaiende gehouden, was toen gekend onder de naam Brouwerij Het Molleken en was niet alleen een brouwerij, maar ook een boerderij, fruitkwekerij, mouterij en café.
Begin 20ste eeuw wijzigde Paul Van Cutsem, schoonzoon van Frans Timmermans (6de generatie) de naam in Brouwerij Timmermans. Vandaag zijn we acht generaties verder. Sinds 1993 is de brouwerij opgenomen in de groep John Martin, maar het lambiekbier wordt nog steeds volgens de traditionele manier van spontane gisting gebrouwen. Het water dat wordt gebruikt komt uit de eigen waterput die 120 meter diep gaat.
Timmermans maakt jonge lambiek (9 tot 12 maanden rijping op eikenhouten vaten) en oude lambiek (12 tot 36 maanden rijping). Van de oude lambiek maakt de brouwerij onder meer de befaamde Oude Gueuze en Oude Kriek, ook de ‘Champagne van de lambiek’ genoemd. Naast het traditioneel gamma van Gueuze, Lambicus Blanche, Kriek Retro en Faro pakt Timmermans uit met een creatief aanbod aan originele fruitbieren op basis van lambiek.