•    Was, schil of snij zoveel mogelijk verschillende groenten uit je eigen streek.
•    Verhit wat olie in een wok en voeg eerst de hardste groenten (deze moeten het langste garen) toe en vervolgens de zachtere.
•    Kruid met peper en zout, blus met wat blond bier uit je streek en werk af met tuinkers.
•    Serveer met een blond streekbier.

Ingredienten :

•    seizoensgroenten uit eigen streek (naar keuze, voorzie ongeveer 800 gr tot 1 kg groentjes in totaal)
•    koolzaadolie uit de streek
•    5 flesjes blond streekbier (eentje in de bereiding en de andere om te drinken)
•    tuinkers
•    peper en zout

Enkele andere straffe recepten

Toast met oesterzwammen en waterkers

Snij de ui fijn en plet een teentje look. Verhit wat boter en bak de oesterzwammen in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin. Voeg er de ui, het teentje geplette look en de gehakte peterselie aan toe.  Verhit ver...
Aan de slag