• Maak een klassieke stoverij: bak het vlees aan met wat ui, blus met vleesbouillon en laat sudderen, voeg mosterd, azijn (naar eigen smaak) toe.
  • Als het vlees gaar is, voeg je wat Oude Geuze toe en laat nog eens flink doorkoken. Bind naar eigen smaak de stoverij (ma├»zena of alternatief).
  • Kook de aardappelen en maak een puree met wat boter en een eitje, kruidt met peper, zout en nootmuskaat. Meng de puree met pickles zodanig dat de puree mooi geel wordt en een goede pickles smaak heeft. Maak in de puree een diep kuiltje, schep hierin het stoofvlees en werk af met wat bieslook (of ander kruid).

Ingredienten :

  • 200 gram stoofvlees uit de streek
  • 1 flesje Oude Geuze
  • ui
  • zachte streekmosterd
  • azijn
  • vleesbouillon
  • 2 aardappelen uit de streek
  • hoeveboter
  • hoeve-ei
  • peper, zout en nootmuskaat
  • pickles uit de streek

Enkele andere straffe recepten