Kruidige rundstoverij met rode wijn, chili en zure room
- Kruidt het vlees met peper en zout en bak het krokant in wat boter. Bestrooi dan het vlees met de bloem.
- Pel de ui en de helft van een chili peper (zonder zaadjes). Snipper dit fijn en voeg het bij het vlees. Laat even bakken en bevochtig dan met 4 dl rode wijn en het water. Voeg de vleesbouillonpasta, de kruidnagels en het kruidentuiltje toe en laat 1 uur stoven op een zacht vuurtje onder een deksel.
- Verwijder het deksel, laat nog 10 min koken en voeg er dan de resterende rode wijn aan toe. Kruidt nog eens goed met peper en zout en laat een half uur rusten.
- Serveer in een bord met enkele fajitabroodjes en lepel er wat zure room over. Leuk afwerken kan eventueel met nog een beetje gesnipperde chili en platte peterselie.
- Recept van Jeroen De Pauw
Ingredienten :
• 2 eetlepels bloem
• 1 eetlepel boter
• 1 kruidentuiltje
• 5 kruidnagels
• 1 chilipeper
• zure room
• 5 dl rode wijn
• enkele fajitabroodjes
• 1 ui
• platte peterselie
• 800 g mager rundsstoofvlees
• 2 eetlepels vleesbouillonpasta
Enkele andere straffe recepten
Hamburger van rundsvlees bulgogi, mango-rode kool salade en sweet chili hot sauce
4 personen
Rasp de gember. Doe het rundsvlees in een mengeling van de sojasaus, bruine suiker, look, 1 el geraspte gember, chilipasta (of fijngesneden chilipeper zonder pitjes) en 2 el arachideolie. Laat het zo minimum 2 uur marine...
Aan de slag