
Mousse van chocolade met parfum van Gildenbier, gekarameliseerd witloof en crumble van Tieltse koek
8 personen
- Smelt de chocolade “Au bain marie”, ondertussen kan je de room opslagen met 100 gram suiker. Niet tot vaste slagroom maar slaag hem ¾ op !
- Eens de chocolade gesmolten, meng je dit met een half flesje gildenbier. Doe er een half koffielepeltje cacaopoeder bij. Meng en neem de room.
- Deze meng je voorzichtig onder de chocolade, eens gemengd onmiddellijk in de koelkast plaatsen en laten rusten voor enkele uren.
- Het witloof in lange reepjes snijden en bakken in wat boter. Eens gaar, overstrooien met 50 gram suiker en laten carameliseren.
- Serveer met de chocolademousse, afwerken met wat crumble van Tieltse koek en eventueel wat rood fruit.
Ingredienten :
- 300 gram donkere chocolade
- 1 flesje gildenbier
- 0.5 l room 40%
- cacaopoeder
- 2 witloofstronken uit de streek
- 150 gram suiker
- hoeveboter
- Tieltse koek
- rood fruit uit de streek
Biersuggestie:
- Gildenbier (Brouwerij Haacht)
- Donkere Duivel (Brouwerij Boon)
Enkele andere straffe recepten


Mousse van speculaas en chocolade met koffiesiroop en speculaasjenever
4 personen
30 minuten
Warm het koffiebier op in een pan en smelt er de chocolade in. Laat deze chocoladebiersaus lauw worden. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en meng daarna voorzichtig de chocolade erdoor. Verdeel in glaasjes en laat eve...
Aan de slag

Creme pate met salade van rode biet en zwarte chocolade
Doe in een mengkom de rode biet samen met de balsamico en de studentenhaver. Roer goed door elkaar en kruid met een beetje peper. Serveer nu een stuk paté met wat rodebiet salade. en rasp er wat zwarte chocolade ov...
Aan de slag

Carpaccio van aardbeien met een mousse van platte kaas
Caramel van bosvruchtensap: Carpaccio van aardbeien: Recept – Simon Goyens...
Aan de slag