• Smelt de chocolade “Au bain marie”, ondertussen kan je de room opslagen met 100 gram suiker. Niet tot vaste slagroom maar slaag hem ¾ op !
  • Eens de chocolade gesmolten, meng je dit met een half flesje gildenbier. Doe er een half koffielepeltje cacaopoeder bij. Meng en neem de room.
  • Deze meng je voorzichtig onder de chocolade, eens gemengd onmiddellijk in de koelkast plaatsen en laten rusten voor enkele uren.
  • Het witloof in lange reepjes snijden en bakken in wat boter. Eens gaar, overstrooien met 50 gram suiker en laten carameliseren.
  • Serveer met de chocolademousse, afwerken met wat crumble van Tieltse koek en eventueel wat rood fruit.

Ingredienten :

  • 300 gram donkere chocolade
  • 1 flesje gildenbier
  • 0.5 l room 40%
  • cacaopoeder
  • 2 witloofstronken uit de streek
  • 150 gram suiker
  • hoeveboter
  • Tieltse koek
  • rood fruit uit de streek

 

Biersuggestie:

  • Gildenbier (Brouwerij Haacht)
  • Donkere Duivel (Brouwerij Boon)

Enkele andere straffe recepten

Maak dit recept op basis van deze streekproducten!