
Melkconfituur van rauwe hoevemelk en bierpraline met een crumble van streekkoffie
4 personen
- Melkconfituur:
- Laat de melk en de suiker op een klein vuurtje langzaam ( +/- 4 u) inkoken tot confituur.
- Ijs:
- Kook de melk en de room op samen met de cacao en de koffieboontjes, laat de bierpralines hierin smelten.
- Laat alles even trekken en afkoelen. Zeef het mengsel.
- Klop de eidooiers en de suiker samen op (en ruban).
- Giet de melkmassa op de ei/suiker-mengeling en zet even terug op het vuur. Laat het een beetje indikken.
- Laat afkoelen en draai het ijs af in een ijsmachine.
- Crumble:
- Meng alle droge ingrediënten, smelt de boter en voeg het toe aan het droge mengsel.
- Alles goed mengen en dun op een bakpapier uitstrijken.
- Gedurende +/- 10 minuten afbakken op 170°C in de oven.
- Laten afkoelen en vermalen in de keukenrobot tot poeder.
- Afwerken met een takje munt en wat gehakte pindanootjes.
- Serveer met een kopje streekkoffie.
Ingredienten :
Voor de melkconfituur:
- 100 ml rauwe hoevemelk
- 50 gr suiker
Voor het ijs:
- 8 eidooiers van hoeve-eitjes
- 150 gr suiker
- 100 gr bierpralines
- 15 gr cacao
- 4 koffiebonen van de streek
- 800 ml volle melk uit de streek
- 200 ml volle room
Voor de crumble:
- 115 gr hoeveboter
- 150 gr suiker
- 150 gr bloem uit de streek
- 25 gr streekkoffie (gemalen)
- 5 gr cacao
- 3 gr zout
Als garnituur:
- 4 takjes verse munt
- gehakte pindanootjes
Enkele andere straffe recepten


Mousse van speculaas en chocolade met koffiesiroop en speculaasjenever
4 personen
30 minuten
Warm het koffiebier op in een pan en smelt er de chocolade in. Laat deze chocoladebiersaus lauw worden. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en meng daarna voorzichtig de chocolade erdoor. Verdeel in glaasjes en laat eve...
Aan de slag


In koffie gestoofde peren met parfait van Hagelandse speculaas
Recept – Felix Alen (Hof ter Rhode / Xaverius vzw) Weetjes Het stoven van peren met koffie is niet nieuw. Elke grootmoeder in Vlaams-Brabant zal met veel plezier haar variant vertellen. Met een ‘parisienneâ€...
Aan de slag