Mousse van beenham, mosterd en dragon, augurkjes en uitjes op azijn op geroosterd streekbrood
Snijd de beenham in stukken en doe hem in een keukenrobot. Voeg er 3 eetlepels mosterd bij. Wanneer de ham met de mosterd mooi fijn gemalen is, doe het dan in een kom. Voeg er de room aan toe, kruid nog even naar smaak en klop met een klopper zodat je een mousse krijgt. Voeg er nog wat gehakte dragon aan toe. Laat dan even opstijven in de koelkast.
Hak de zilveruitjes en de augurkjes fijn en voeg er wat gehakte peterselie aan toe. Rooster een stukje streekbrood en dresseer de mousse in een ring met bovenop een laagje van de groenten. Serveer op de toast en werk af met nog wat streekmosterd en een takje peterselie.
Dranktip: Cornet van PALM Breweries
Recept van Jeroen De Pauw
Ingredienten :
- 6 sneetjes beenham van de lokale ambachtelijke beenhouwer
- 2 dl room 40%
- streekmosterd
- dragon
- peterselie
- zilveruitje en augurken op azijn
- streekbrood
Enkele andere straffe recepten
Gegrilde Hermessteak met witloofsalade en mosterdvinaigrette
4 personen
30 minuten
Snipper het witloof fijn en meng het met een vinaigrette van mosterd, olie, azijn, peper en zout. Bak de Hermesteak naar believen in een droge pan. Op de hermesteak zit al een botermarinade die wegsmelt tijdens het...
Aan de slag
Burger van kalfs- en varkensgehakt met een dip van mosterd, bruin bier en honing
Doe het gehakt in een mengkom en voeg het eigeel en paneermeel toe. Meng dit goed. Snipper de basilicum en peterselie fijn en meng dit goed met het gehakt. Voeg ook de pijnboompitten toe. Maak er hamburgers v...
Aan de slag