Snijd de beenham in stukken en doe hem in een keukenrobot. Voeg er 3 eetlepels mosterd bij. Wanneer de ham met de mosterd mooi fijn gemalen is, doe het dan in een kom. Voeg er de room aan toe, kruid nog even naar smaak en klop met een klopper zodat je een mousse krijgt. Voeg er nog wat gehakte dragon aan toe. Laat dan even opstijven in de koelkast. 

Hak de zilveruitjes en de augurkjes fijn en voeg er wat gehakte peterselie aan toe. Rooster een stukje streekbrood en dresseer de mousse in een ring met bovenop een laagje van de groenten. Serveer op de toast en werk af met nog wat streekmosterd en een takje peterselie.

Dranktip: Cornet van PALM Breweries

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

  • 6 sneetjes beenham van de lokale ambachtelijke beenhouwer
  • 2 dl room¬† 40%
  • streekmosterd
  • dragon
  • peterselie
  • zilveruitje en augurken op azijn
  • streekbrood

Enkele andere straffe recepten