Kruidenpannenkoekje met pensen en rode uiencompote
8 personen
Maak een klassiek pannenkoekenbeslag maar doe er geen suiker in. Doe er wat peper en zout in en snipper de kruiden en sjalot. Meng goed en bak op een zacht vuurtje een pannenkoek.
Steek uit met een glas of ring. Snij de zwarte pens in gelijke stukken, bak aan en leg ze op het pannenkoekje. Hierop wat uiencompote, afwerken met kruiden en gedroogde uitjes.
Recept – Simon Goyens
Ingredienten :
- 200 ml hoevemelk
- peper en zout
- 3 hoeve-eitjes
- 150 gram bloem uit de streek
- peterselie, kervel, dragon en sjalotje
- rode uienkonfijt
- gedroogde uitjes
Biersuggestie:
Boerke Donker (Micro-Brouwerij Angerik)
Enkele andere straffe recepten
Stoofpotje van witte pensen, linzen, groentjes en spek
4 personen
40 minuten
Recept van Jeroen De Pauw...
Aan de slag
Gevulde appel met witloofsalade en creme van zwarte pens
4 personen
30 minuten
Dranktip: Geuze Mariage Parfait van Brouwerij Boon...
Aan de slag