Klop een schuimige massa opeen klein vuurtje van 2 eidooiers en 3 eenheden (dopje van het ei) schuimwijn van de streek met 1 dopje streek-appelsap.
Roer er wat koude klontjes beter door en kruid met peper, zout, muskaatnoot en fijn gehakte kervel.
Open de oesters en maak ze los, giet het eerste water van de oester weg.
Verdeel de luchtige massa over de oesters en gratineer ze in een oven onder de gril.
Drink er een glaasje schuimwijn van de streek bij.

Ingredienten :

•    12 of 16 oesters (3 à 4 oesters per persoon)
•    2 eidooiers van hoeve-eitjes
•    1 fles schuimwijn uit de streek
•    1 fles appelsap uit de streek
•    hoeveboter
•    peper, zout en nootmuskaat
•    gehakte kervel (naar eigen smaak)

Enkele andere straffe recepten

Zeebaars met gestoofde prei, dragon en anijs

Was de prei en snijd het in stukjes. Stoof de prei aan in wat koolzaadolie en kruid met peper en zout. Voeg er een flinke scheut anisette aan toe en enkele blaadjes verse dragon. Bak de zeebaarsfilets in een pan met wat ...
Aan de slag