Wat is het?

Zo’n frozen popsicle is niets minder dan een vormpje dat je kan vullen naar je eigen smaak en daarna laat je de diepvriezer zijn werk doen. Eens alles bevroren en uitgehard is, kan je de lolly uit zijn vormpje halen en daarna is het smullen geblazen. Frozen popsicles zijn een echte aanrader om met kinderen te maken. Maar ook voor volwassenen kan je er een kleurrijk dessertje of verkoelmomentje mee op tafel toveren. De mogelijkeden zijn eindeloos. Wedden dat je eens je de smaak te pakken hebt, je een zomer lang zal spelen met smaken?

Bereiding:

  1. Spoel je aardbeien kort onder licht stromend water en verwijder het kroontje. Snij er eentje in dunne plakjes en pureer de rest van de aardbeien.
  2. Meng de yoghurt bij de gepureerde aardbeitjes, zodat je een mooie roze kleur krijgt. Of breng wat variatie in je popsicles door er enkele te voorzien van enkel yoghurt met gesneden stukjes aardbei in vermengd. Enkele sliertjes lopende honing erover geeft ook extra kleur en smaak aan het geheel.
  3. Werk de popsicle eventueel nog af door er hele stukjes aardbei in te verwerken of dunne schijfjes bovenop aan te leggen alvorens de popsicle te sluiten en in de diepvriezer te leggen. Wacht geduldig af tot alles hard is, haal de popsicle uit de vorm en serveer meteen!

Tip: Gebruik bij yoghurt extra smaakmakers als honing, caramel, citroensap of crumble wat speculaas. Of combineer een appelsap met wat zwarte bessen. Maar ook het oog wil wel wat, dus probeer ook met stukjes aardbei tegen de randen leuke effecten te bekomen. Denk ook aan een leuke schaal met ijsblokjes om ze eventueel te presenteren tijdens een feestje!

Ingredienten :

  • 500gr yoghurt
  • stukjes chocolade
  • 250gr aardbeien
  • Extra smaakmakers: sliertjes honing of caramel, stukjes of crumble speculaas, stukjes aardbeien, stukjes chocolade, …

Enkele andere straffe recepten

Frozen gin & strawberry daiquiri

Neem een blender of mixer bij de hand en doe er alvast het crushed ice in.  Spoel de aardbeien kort even onder zacht stromend water, ontdoe ze van hun kroontje en doe ze samen met de gin en munt-limoen Siro’nade i...
Aan de slag

Strawberry basil gin

Haal je cocktailshaker, maar boven als je er eentje hebt! Plet met een stamper 2 aardbeien – ontdaan van het kroontje – in de shaker. Voeg er de gin en munt-limoen Siro’nade bij (hier kan je ook werken met ...
Aan de slag

Mocktail met vlierbloesem en aardbei

Haal je blender maar boven want dit is weer een pak makkelijker dan je de machine het werk laat doen. Doe alle ingrediënten – behalve het ijs (!) – in de  blender en mix het geheel. Vul een aantal leuke...
Aan de slag