Neem een blender of mixer bij de hand en doe er alvast het crushed ice in. 

Spoel de aardbeien kort even onder zacht stromend water, ontdoe ze van hun kroontje en doe ze samen met de gin en munt-limoen Siro’nade in de blender bij het ijs. Heb je de munt-limoensirroop niet? Dan kan je uiteraard ook zelf met wat limoen- of citroensap de zuurtebalans wat in evenwicht brengen. Doe dit vooral ook wat naar eigen smaak.

Laat maar blenden, die handel! Mix het geheel tot je die typische ijsblend hebt en giet het lekker fris in een aangepast (en eventueel voorgekoeld) glas. Werk het geheel nog even af met wat muntblaadjes en een volle aardbei op de rand en je hebt een heerlijke cocktail!

Ingredienten :

  • 250 gr verse aardbeien uit de streek
  • 4 cl gin uit de streek
  • 4 cl Munt-Limoen Siro’nade (Stuckens)
  • 100 gr crushed ice (of wat extra als je graag een dikkere blend hebt)
  • enkele muntblaadjes

Enkele andere straffe recepten

Strawberry basil gin

Haal je cocktailshaker, maar boven als je er eentje hebt! Plet met een stamper 2 aardbeien – ontdaan van het kroontje – in de shaker. Voeg er de gin en munt-limoen Siro’nade bij (hier kan je ook werken met ...
Aan de slag

Mocktail met vlierbloesem en aardbei

Haal je blender maar boven want dit is weer een pak makkelijker dan je de machine het werk laat doen. Doe alle ingrediënten – behalve het ijs (!) – in de  blender en mix het geheel. Vul een aantal leuke...
Aan de slag