Wijndomein Haksberg is een uitgestrekt domein bos- en parkgebied in het Hageland, met een kasteeltje en een wijnterras, bos en vijvers, glooiende wijngaarden en goede Belgische wijn. In de wijngaard staan de traditionele druivenrassen Dornfelder, Auxerrois, Chardonnay en Pinot Noir, en de schimmelresistente Souvignier Gris en Muscaris.

We gebruiken in de wijngaard geen onkruidbestrijdingsmiddelen. Klassiek wieden en machinaal schoffelen zijn wel tijdrovender, maar veel milieuvriendelijker en uiteindelijk beter voor de wijn. De oogst doen we met de hand, want dat garandeert de beste kwaliteit van de druiven, en dus van de wijn. De wijn wordt vergist bij lage temperatuur, waardoor het proces langer duurt en er meer tijd is voor het ontwikkelen van geur- en aromastoffen.

Je kan het domein ook bezoeken. Tijdens een rondleiding maak je een mooie wandeling over het domein. Je ontdekt de geschiedenis van de wijnbouw op Haksberg en in het Hageland. Je komt alles te weten over het werk in de wijngaard en het verzorgen van de wijnstokken. Je bezoekt de vinificatieruimte en leert er over pluk, verwerking en wijnmaken. Je besluit met een degustatie met uitleg over de wijnen en hoe ze te proeven. Je kan een rondleiding reserveren voor je groep, maar je kan ook aansluiten bij rondleidingen op vaste momenten. Je bent er ook welkom ook, in het seizoen, in de wijnbar waar je kunt genieten van een smakelijk glas midden de wijngaarden.