‘Een chocoladeparel voor een Pajotse parel’
Wim De Broyer is druk aan het werk in zijn chocoladeatelier. Hij werkt net een nieuwe lading Gooikse Parels af. ‘Gooik is de Parel van het Pajottenland en ik vond dat daar een lekker, ambachtelijk streekproduct bij hoorde als ode aan de gemeente’, vertelt de chocolatier. Zijn lekkernij is een glanzende parel van melkchocolade met een vulling van chocolademousse of vanillebotercrème. De Gooikenaren zijn er dol op en ieder jaar op 15 augustus worden er vanuit het gemeentehuis drieduizend parels naar de aanwezige dorpsgenoten gegooid.
Andere streekspecialiteiten zijn het Guuks Krieksken en de Guukse Treezebees. Voor de praline het Guuks Krieksken maakt Wim gebruik van Oude Kriek van Oude geuze-stekerij – De Oude Cam uit Gooik. De Guukse Treezebees is een combinatie van witte chocolade en aardbeien. ‘Onze drie eerlijke en heerlijke pralines zijn gemaakt op basis van Callebaut kwaliteitschocolade en ingrediënten van lokale producenten. Bewaarmiddelen zijn uit den boze.’