Werner & Bianca verwelkomen je hartelijk in hun ambachtelijke brood- en banketbakkerij Lanaux, die reeds verschillende jaren een gevestigde waarde is in het hartje van Ottenburg. 

Al vanaf de middelbare school was Werner geïntrigeerd door hartige recepten en zoetigheden in het algemeen. Door omstandigheden slaagde Werner er echter niet in om zijn studies in die richting af te maken en ging hij aan de slag in de autogarage van zijn vader. Toen hij in 1998 Bianca leerde kennen werd niet alleen de liefde voor mekaar, maar ook zijn passie voor het bakken opnieuw aangewakkerd. Al vrij snel wezen beide neuzen in dezelfde richting. Na enig opzoekingswerk zat Werner opnieuw zijn (koks-)broek te verslijten op de schoolbanken om er de stiel van bakker onder de knie te krijgen, en volgde hij daarbovenop ook nog een cursus bedrijfsbeheer. Na deze opleiding beëindigd te hebben, ging hij aan de slag als bakkersgast bij bakkerij Verbruggen.

Enkele jaren later stond deze bakkerszaak te koop. Bianca zag er geen graten in een eigen zaak te starten, maar haar gedroomde job als onderwijzeres in de GBS van Leefdaal zou ze niet zomaar opgeven. Want ook dit was haar passie en het gaf haar heel veel voldoening om kinderen iets bij te brengen. De keuze waar ze voor stonden bezorgde hen slapeloze nachten. Hoe zou hun leven en hun toekomst er gaan uitzien, wat met de opvoeding van hun dochter Laurien die toen slechts 4 lentes telde, en tot welke investeringen zou dit allemaal gaan leiden? Uiteindelijk hakten ze de knoop door en werd op 1 april (geen grap) 2005 de verkoopovereenkomst ondertekend. Veertien dagen lang werd er met man en macht gepoetst en werd de laatste hand gelegd aan de inrichting en verfraaiing van de winkel, om uiteindelijk de zaak op 16 april te heropenen onder de naam ‘Bakkerij Lanaux’.

In 2010 werd de winkel vernieuwd: er werd meer ruimte gecreëerd, het meubilair werd in een totaal nieuw jasje gestoken en alle producten werden in een eigen nieuwe stijl tentoongesteld. Zo fraai dat Bianca sindsdien niet meer uit de winkel was weg te slaan, maar ze staat vooral graag achter haar toog om kennis te maken met haar cliënteel en hen de (brood-)nodige service te bieden.

Werner en Bianca zijn allebei nog steeds zeer gedreven, en voelen zich trots dat ze samen deze zaak al 15 jaar mogen runnen: “elke dag wacht ik ongeduldig op de artisanale en met hoogkwalitatieve ingrediënten bereide producten die vers uit de oven komen, om deze in de winkel op een mooie manier te etaleren. Onze producten in allerijl, met een vriendelijk woordje uitleg en met de nodige service over de toonbank tot bij de klant brengen is voor ons een topprioriteit. Met respect voor het product trachten wij steeds zeer goede kwaliteit te bieden aan onze klanten.”

Je kan overigens niet alleen in de winkel terecht. Er staat een broodautomaat aan de bakkerij in Ottenburg, maar ook twee in Oud-Heverlee: in de Dorpsstraat 62, en in de Ophelmstraat om de hoek aan het café In de molen. 

Producten van Bakkerij Lanaux