‘Duizenden rozen en lekkere kriek’

Maak een romantische wandeling door de rozenvelden van Rozentuin Coloma en geniet nadien van een heerlijk menu in een van de vele restaurants of van een lekkere gin in taverne ‘De Koetsier’. De taverne ligt vlak naar het Coloma Kasteel en destilleert haar eigen ‘de Koetsier Gin’. Deze gin is gebaseerd op de rozentuin met citrus als uitgangspunt en een subtiele smaak van rozen. Zij zijn tevens ook ambassadeurs van het Pajottenland.
Je kan ook een van de negen gemeentelijke wandelingen volgen om daarna te bekomen bij een lekkere geuze, kriekbier of gin van Brouwerij Lindemans.
Ook de bieren van artisanale bierbrouwerij’4pajot’ in Vlezenbeek moet je zeker eens proeven. Zij gebruiken bijna uitsluitend lokale hoppen van hopkweker Jean De Wael uit Sint-Martens-Bodegem. Jean

is nog de enige professionele hopkweker in deze streek.
In de zomer kan je in Sint-Pietersleeuw genieten van sappige aardbeien, vers van het veld. In Sint-Pieters-Leeuw zijn nog een achttal aardbeienkwekers actief. Twee in Rattendaal en de anderen voornamelijk in Vlezenbeek.
Met domein Groenenberg en natuurgebieden als de Zuun-, Laarbeek- en Zobbroekvallei heeft Sint-Pieters-Leeuw ook veel groen te bieden.
Je ziet, toeristische troeven heeft deze gemeente volop en daar horen ook lekkere streekproducten bij. Tijdens recepties en evenementen pakt de gemeente graag uit met hapjes en dranken uit eigen streek.