Een stukje vlees uit de muur halen of onderweg naar huis snel wat lokale groenten uit de streek kopen? Het kan aan de Korte Keten-automaten aan CC Den Amer. Je vindt bij hen 24/24, 7/7 verse lokale producten zoals paprika’s, aubergines, komkommers, appels en peren, maar ook appelsap, aardappelen, witloof, ajuinen, varkensvlees of rundsvlees.

KOKED is een project van zes landbouwers uit het Hageland dat lokale producten dichter bij jou brengt. Wat ze verkopen in de automaten is uiteraard afhankelijk van het seizoen én van de lokale landbouwers. Wat ze je kunnen verzekeren: de producten zijn vers en met liefde geproduceerd. Samen met o.a. Fruitbedrijf Distelmans brengen ze het platteland rechtstreeks naar uw bord. Wil je graag meer te weten komen over de landbouwers? Bezoek dan zeker hun website eens.

Seizoenskalender
Wil je weten welke producten wanneer te vinden zijn in de automaten? In de seizoenskalender zie je in een oogopslag welk aanbod er in welke maanden te koop is. Anders dan naar de supermarkt gaan, steun je de lokale landbouwers wanneer je koopt bij de KOKED-automaten én werk je ook mee aan een duurzamere samenleving. Samen sparen we heel wat kilometers uit van de weg die de producten afleggen van de producent naar jouw bord.

Recepten
Nog geen idee wat je wil koken ’s avonds? Op hun website kan je heel wat recepten terug vinden waarmee je aan de slag kan in de keuken. Van een lekkere soep gemaakt van paprika’s tot een toast met appel, ze geven je alvast heel wat inspiratie mee. Smakelijk!