1. Snipper de ui, de look en de selder fijn. Halveer de paprika en de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd ze ook in blokjes. Stoof nu de groenten aan in het klontje hoeveboter. Doe er de tijm en laurier bij, de tomatenpuree en overgiet met de kippenbouillon. Laat een 20 min goed koken.
  2. Mix de soep en zeef ze. Voeg er en het andere klontje hoeveboter aan toe en kruid eventueel bij met peper en zout.
  3. Klop de room heel stijf met  een snuifje peper en zout. Roer nu het bier door de slagroom.
  4. Serveer de soep in een kommetje en lepel er wat bierschuim over.

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

•    1 ui
•    1 tak selder
•    5 paprika’s
•    1 chilipeper
•    2 eetlepels tomatenpuree
•    1 teentje look
•    2 klontjes hoeveboter
•    1 blaadje laurier
•    1 takje tijm
•    2 liter kippenbouillon
•    2 dl room 40%
•    1 dl Delvaux-bier van Brouwerij De Kroon
•    Peper en zout

Enkele andere straffe recepten

Pastinaaksoep met kokosroom, curry en koriander

4 personen 30 minuten
Schil de pastinaken en de ui. Snijd ze in stukken. Stoof ze aan in boter en kruid met peper, zout en het currypoeder. Rasp er ook een beetje verse gember bij en de steeltjes van de koriander. Overgiet met de kippenbouill...
Aan de slag

Maak dit recept op basis van deze streekproducten!