Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Neem een sauspan en doe de eidooiers, schuimwijn en de suiker erin. Klop op een laag vuurtje tot een lobbig en luchtig mengsel en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Doe de sabayon dan in een koude kom en bedek deze met plastic folie. Laat afkoelen.

Maak ondertussen de frambozencoulis door de frambozen samen met de suiker en water in een steelpan te verhitten. Hou enkele framboosjes opzij voor de afwerking. Breng aan de kook gedurende 5 minuten. Mix het geheel en laat afkoelen.

Meng de halfopgeklopte room met de koude sabayon.

Vul 4 hoge glazen in laagjes met onderaan de aardbeien, de frambozencoulis en koude sabayon. Werk af met enkele blaadjes munt en enkele framboosjes.

TIP: Serveer het met enkele streekkoekjes ernaast, of als crumble erbovenop.

Recept: Björn Van Renterghem van Traiteur Amand

Ingredienten :

  • 2 gelatineblaadjes (6 g in totaal)
  • 8 eidooiers van hoeve-eitjes
  • 50 ml schuimwijn uit de streek
  • 120 g vanillesuiker
  • 500 g frambozen uit de streek (hou enkele frambozen apart voor de afwerking)
  • 100 g suiker
  • Scheutje water
  • 250 g room, half opgeklopt
  • Ijsblokjes
  • Handjevol aardbeien uit de streek
  • Enkele muntblaadjes