Snipper de kool fijn en doe ze in een kom. Kruid met peper, zout, suiker, komijnzaad en de azijn. Voeg er ook een klein scheutje water aan toe en laat even marineren in de koelkast. Bak ondertussen de worst en snijd de radijsjes. Snijd het broodje open en besmeer met de chutney. Doe er een beetje kool in, de worst en enkel stukjes radijs. Werk af met jonge blaadjes basilicum.

Dranktip: streekbier (Tripel Blond)

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

  • witte pens (1 p.p.) uit de streek
  • langwerpige granenbroodjes
  • 1 potje chutney van kweepeer en abrikoos uit de streek
  • enkele radijzen
  • ΒΌ witte kool
  • scheutje azijn
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • 1 eetlepel suiker
  • kleine basilicumblaadjes
  • peper en zout
  • hoeveboter

Enkele andere straffe recepten

Hutsepot van spruiten, bloemkool, spek en pens

4 personen 40 minuten
Snijd de aardappelen in blokjes en de bloemkool in roosjes. Doe ze samen in een ketel met de spruiten en 2 kippenbouillonblokjes. Zet alles onder met koud water. Kook de groenten en de aardappelen gaar. Giet ze af en ple...
Aan de slag