![](https://b2938850.smushcdn.com/2938850/wp-content/uploads/2022/08/straffe-streekgerechten-lente-restaurant-Arenberg-4417.jpg?lossy=1&strip=1&webp=1)
Clafoutis van pruimen en okkernoten met kweeperengelei
Halveer de pruimen en verwijder de pit. Boter de ovenschaal in en leg er de pruimen in. Meng in een andere kom de bloem met de suiker en voeg er de melk, room en eieren aan toe. Meng er ook de zaadjes van een vanillestok door. Giet het beslag over de pruimen. Hak ook de noten en strooi ze over de taart.
Bak de taart gedurende 40 min op 180 graden, tot ze mooi stevig, gaar en goudbruin is. Laat afkoelen.
Verwarm de kweeperen gelei in de microgolfoven en smeer met een borsteltje over de clafoutis.
Dranktip: Bonten Os van Wijnkelder Soniën
Recept van Jeroen De Pauw
Ingredienten :
• 80 gr bloem uit de streek
• 20 gr hoeveboter
• 3 hoeve-eitjes
• 120 gr suiker
• 50 gr okkernoten
• 1 kg pruimen
• 1 vanille stok
• 10 cl room 40%
• 30 cl volle melk uit de streek
• 2 el kweeperengelei uit de streek
Ovenschaal van 30 op 20 cm
Enkele andere straffe recepten
![](https://b2938850.smushcdn.com/2938850/wp-content/uploads/2022/08/straffe-streekgerechten-lente-restaurant-Arenberg-4417.jpg?lossy=1&strip=1&webp=1)
![](https://b2938850.smushcdn.com/2938850/wp-content/uploads/2022/08/GemarineerdFruit_WEB.jpg?lossy=1&strip=1&webp=1)
Rood fruit gemarineerd in kersenlikeur, ambachtelijk ijs en crumble van zandkoekjes
![](https://b2938850.smushcdn.com/2938850/wp-content/uploads/2022/08/TartetainZwartePens-1.jpg?lossy=1&strip=1&webp=1)