Vanaf de start maakt Wijngoed STUYVENBERG schuimwijnen volgens de ‘traditionele methode’ zoals in de Champagne streek. De basiswijn hergist in de flessen en rust nadien nog minstens twee jaar ‘sur latte’.   

In 2011 werd er een eerste hectare wijnstokken aangeplant waarvan 70% Chardonnay en 30% Pinot Noir. Dit zijn de 2 belangrijkste druivensoorten aangeplant in de Champagne streek. Vanaf zomer 2019 komt de wijngaard op kruissnelheid met een 800 tal kartons van 6 flessen.

Alle wijnmakers activiteiten gebeuren 100% op het wijngoed. De druiven worden hand geplukt, geperst, vergist, afgevuld, hergist op de fles en na 2 jaar rijping in onze kelders gekeeld ofte gedegorgeerd. Er wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt. Sinds de opstart zijn er nog nooit chemische onkruidverdelgers aangewend. Onkruidbestrijding gebeurt volledig mechanisch.

De drie cuvés witte mousserende wijn van het oogstjaar 2015, 2016 en 2017 werden bekroond met de gouden medaille op de wedstrijd ‘Beste Belgische Wijn’ van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) in 2018, 2019 en 2020!

Gestimuleerd door de enthousiaste commentaren van de VVS en klanten werd er beslist om een tweede hectare aan te planten. Het blijft wel de bedoeling om kleinschalig te blijven werken in de toekomst. Nu bouwt Wijngoed Stuyvenberg een nieuwe vinificatie ruimte met annex degustatieruimte en B&B op de Stuivenbergstraat te Gooik. Opening lente 2021.