An en Geert baten in bijberoep een landbouwbedrijf uit. Enerzijds telen ze akkerbouwgewassen zoals granen, korrelmais, koolzaad, suikerbieten, aardappelen en veldbonen. Anderzijds zorgen zij dagelijks voor kakelverse eieren van hennen uit een mobiele kippenren.

De energie-neutrale verrijdbare kippenstal biedt hun kippen de nodige bescherming tegen roofdieren en de grillen van de natuur. Deze zorgt ook voor een rustige hygiënische nestplaats waar de kippen zonder stress hun ei kwijt kunnen. Het wekelijks verplaatsen verschaft de kippen steeds vers gras, ook ziektes en infecties worden sterk gereduceerd. De vrije uitloopzone is groen, aangenaam en gezond. het rantsoen van de dieren maken ze zelf en bestaat voornamelijk uit eigen geteelde granen, maïs en eiwitbronnen. Dit maakt dat hun kippen steeds gezonde, lekkere, lokale en duurzame eitjes leggen.

Naast dagverse eitjes bieden zij ook nog andere producten aan op basis van hun eigen eieren en/of eigen geteelde granen. De advocaat wordt met de verse weide-eieren bereidt door De Lovenier (adem vzw) te Lovenjoel. Dit is een daginstelling voor volwassenen met een beperking die verschillende workshops aangeboden krijgen. Eentje daarvan is advocaat maken. Ook is er lekkere ambachtelijke pasta. Hiervoor leveren zij eieren en bloem van hun eigen geteelde tarwe aan. De artisanale pastamaakster zorgt voor de unieke giglio.

Sinds kort staat er bij hen thuis een boerderij automaat. Hierin worden 7/7 dagverse eieren, ambachtelijke pasta en hun eigen geteelde aardappelen aangeboden.

Hier weet je precies wat je koopt.
Kakelvers en lokaal!