Bij het aankopen van een stukje grond achter het huis van Christophe en Anne waren 4 kippen de eerste inwoners, maar nu na enkele jaren is dit uitgegroeid tot een hele grote kippenfamilie. Kippen zijn altijd hun passie geweest en daarom dat zij met hun eitjes vandaag het gele potje genot aan jullie voorstellen. Het motto van ‘t Geel Genot (Self Made Spirits Belgium) is dat een potje advocaat pure nostalgie is en niet mag worden vergeten. Het blijft een lekkernij uit grootmoeders tijd.

Door een uit de hand gelopen hobby werd het dus een passie om op ambachtelijke wijze advocaat op de markt te brengen in een nieuw jasje. Ze hebben verschillende smaken in het assortiment: ze bieden natuurlijk de traditionele smaak aan, alsook advocaat met Amaretto, Cappuccino Advocaat, Limoncello Advocaat (met de eigen home-made Limoncello), Advocaat met bananenlikeur en Chocolade advocaat. Deze smaken zijn heel verassend en zijn allemaal gemaakt zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen.

Anne en Christophe maken ook Limoncello en varianten ervan, zoals de Mademoicello op basis van roze pompelmoes en Sanguincello op basis van bloedappelsienen. Allemaal met Bio fruit rechtstreeks geselecteerd op basis van de beste kwaliteit vanuit Sicilië. Deze vruchten worden allemaal ambachtelijk met de hand geschild. Zij schillen zo ongeveer 8 ton fruit op jaarbasis om jullie de beste cello’s te kunnen aanbieden!

Ook Gins mogen niet ontbreken in hun aanbod vonden ze. Zo maken zij ook de Funky en de Crazy Alpaca. Crazy Alpaca ‘Andres’ is op basis van vlierbloesem en gember, en zijn dame de Funky Alpaca ‘Suzanna’ is een echte bessenkoningin met vooral veel rood fruit en hibiscus. Perfect te serveren met een mediterraanse tonic.

Al deze producten worden vooral verkocht op plaatselijke boerenmarkten of ambachtsmarkten, maar zijn ook terug te vinden in de kleine handelszaken zoals delicatessen- en streekproductenwinkels, lokale slagers, buurtwinkels over gans België, met in totaal meer dan 200 winkels. Op hun website staat steeds vermeld op welk evenement van Straffe Streek ze ook aanwezig zijn. Er is tevens een webshop waar je online kan bestellen.

U kan ook steeds bij hen terecht om uw eigen likeur, advocaat of gin samen te stellen onder ‘private label’. Zo maken zij ook appellikeur, advocaat met peer en appel en zoveel meer. U vraagt, zij draaien!