De Flurkbrouwers is een vereniging van jonge bierliefhebbers, die ook enkele oud-leiding van Chiro “Flurk” Everberg telt, vandaar de naam. Na de vele leuke jaren in de Chiro besloten Jonas & Mossi om zich verder te verdiepen in het maken van bier. Niet om de nieuwe Duvel of Tripel Karmeliet te worden, maar gewoon uit interesse en nieuwsgierigheid. Ze begonnen met kant- en klaar pakketten die te vinden waren in Brouwland & AVEVE. Maar al snel wilden de brouwers gaan voor het échte werk: volledig zelf brouwen met gerstemout en hop. In hun kelder ontwikkelden ze gaandeweg een eigen recept. Hun brouwsels lieten ze proeven door vrienden en kennissen, die het resultaat steeds beter en beter konden smaken.

Toen de vraag kwam of ze een bier wilden brouwen voor 900 jaar Everberg ging de bal aan het rollen. Voor de festiviteiten werd 1000 liter “Flurk 900” gebrouwen, door brouwerij de Graal met het recept van de Flurkbrouwers. Dit bleek al snel te weinig en enkele maanden later lieten de brouwers terug 1000 L brouwen.  

Het Flurkbier bleef het goed doen in de regio, en daarom beslisten Mossi & Jonas in 2014 de VOF Flurkbrouwers op te richten. De naam van het bier werd verkort tot “Flurk” en het etiket werd gemoderniseerd. In 2016 werd de Flurk verkozen tot beste bier van het streekbierenfestival van Tremelo/Baal. Ondertussen is er al 10.000 liter Flurk gebrouwen!
 
Ondertussen bleven Mossi en Jonas verder experimenteren in hun kelder, en ontwikkelden ze een fris hoppig biertje. In 2017 brouwden ze daarvan een 500 liter in brouwerij van Campenhout. De nieuwe IPA werd: “Flurk Hopper” gedoopt. Ook dit was een succes, de bakken Flurk Hopper vlogen in 3 maanden de deur uit. Fans zullen moeten wachten tot volgend voorjaar, dan wordt er weer een lading gebrouwen.

Het was een druk voorjaar voor de Flurkbrouwers want niet alleen de Flurk Hopper werd geboren, ook het Flurk glas ging in productie. Ze lieten een 1000 tal glazen maken om hun Flurkbieren nog meer tot hun recht te laten komen. Hierdoor kunnen we horecazaken, evenementen en onze sympathisanten nog beter van dienst zijn.

In het najaar is er het plan om ook een bruin bier te laten maken, de eerste proefbrouwsels zijn gebotteld dus binnenkort kan er is geproefd worden!