Welkom in wijngaard Danouise !

Onze wijngaard is gelegen op de zuiderflanken van de Houwaartseberg in het heuvelachtige Hageland. De ondergrond (terroir) bestaat uit ijzerhoudende zandsteen. Dit is zeer eigen aan de streek en zorgt voor een typische smaak die te proeven is in de wijnen.

In 1994 begon het als een hobby en zijn de eerste 50 druivelaars aangeplant. Later werden er steeds meer verscheidene druivensoorten aangeplant. Zo kunnen we vandaag spreken over een wijngaard van ongeveer 1200 druivelaars! Hier organiseren we 2 keer per jaar, in juni en september, onze Open Wijngaard.

Wenst u liever op een eigen gekozen dag langs te komen met uw vereniging, collega\’s, familie of vrienden… ? Op afspraak geven wij rondleiding en degustatie in de wijngaard of een geleide wandeling met een woordje uitleg.

Het is zelfs mogelijk om uw uitstap in het Hageland aan te vullen met een al dan niet uitgebreide lunch naar keuze, die u letterlijk tussen onze wijnranken als uniek zult beleven! Uiteraard met een fris glas van onze Hagelandse wijn! Ook een tof idee voor een buitengewone daguitstap met uw vereninging, school (druivensap voorzien) of bedrijf. Aanlokkelijk? Contacteer ons voor info!