Centho Chocolates is in 2002 opgericht door Els en Geert Decoster. Geert heeft aan de Elishout-school in Brussel de basis gelegd voor zijn kennis van de chocolade. Later heeft hij bijscholing gevolgd in Frankrijk bij de befaamde “Ecole de Bellouet” en zich nog meer verdiept in de technische kant en de achtergrond van de chocolade bij Jean-Pierre Richart, een meester in het vak. Ook hier in België blijft hij zich bijscholen om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends.

Vanaf de start in 2002 hebben Els en Geert er resoluut voor gekozen om enkel topkwaliteit aan te bieden. Vertrekken van basisproducten van hoge kwaliteit was de enige optie en daarin paste het moeilijke, maar zuivere concept van “origin-chocolat“. Die fascinerende complexiteit, dat specifieke karakter, dat spelen met smaken, dat is hun passie voor de origine-chocolade…! Naar verschillende samenstellingen zoeken en toch steeds het donkere zoete goud op de voorgrond brengen, zodat er een breed en gevarieerd smakenpalet is: fruitig, kruidig, intens en krachtig. Dat is hun passie voor origine-chocolade…

Een straffe erkenning voor hun passie is de gouden medaille die ze in Engeland hebben ontvangen op de wedstrijd “the great taste award of the UK” voor hun speculaaspraline. Hoe een eenvoudig product soms superlekker kan zijn. Een leuk weetje is dat naam “Centho” komt van de eerste 3 letters van de 2 voornamen van hun 2 kinderen Centa en Thomas.