Brouwerij Van Hellemont bestaat reeds sinds 1838 en werd opgestart door Johannes Fransiscus Van Hellemont. In de 19de en 20ste eeuw vormde deze brouwerij één van de belangrijkste industriële activiteiten in Lubbeek. De brouwerij werd in 1910 gemoderniseeerd en gemechaniseerd. In 1944 nam Marcel Van Hellemont, gediplomeerd brouwer, samen met zijn broer de leiding over. Zij brouwden de populaire bieren “Gold-Pils” en “Export”. In de jaren ’60 werd de brouwerij overgelaten.

Na 60 jaar, in 2017, brengen de vier kleinkinderen van Marcel Van Hellemont hulde aan hun grootvader door Brouwerij Van Hellemont weer nieuw leven in te blazen. Deze 6de generatie wil immers de rijke geschiedenis van de brouwerij in Lubbeek niet verloren laten gaan.

In samenwerking met de gemeente Lubbeek worden de familiegeschiedenis, het brouwproces, het culturele leven gebundeld in een nieuwe uitgave van Lubbeekse Historische Tijdingen.

De vier laten zich nog verder inspireren door hun grootvader en zetten meteen ook een traditionele pils op de kaart: de Linus Pils.

Producten van Brouwerij Van Hellemont