Blue Scorpio Gin is ontworpen door Alessandro Di Sarno, thuiskok en cateraar, manager van het bedrijf Italian Taste, met de hulp van zijn vrouw Alexandra Saraniero. Het recept is ontwikkeld door meesterdistilleerder Manu De Cort, van familiedistilleerderij De Cort, gevestigd in Pepingen.

Alessandro Di Sarno werd geboren in 1975 in Capri, Italië. Hij studeerde af aan de hotelmanagementschool van het eiland en zette zijn eerste stappen in de wereld van de catering voordat hij zich in Berlijn vestigde, waar hij ervaring opdeed in verschillende Italiaanse restaurants, waardoor hij een nieuw soort Italiaanse keuken kon ontdekken, innovatief en verfijnd. In 2001 werd hij benoemd tot manager van restaurant “Malatesta” aan de Gendarmenmarkt. In 2005 besloot Alessandro zijn kennis te gebruiken om een ​​espressobar “Chocolaterie Manon” te openen aan de Friedrichstrasse in Berlijn. Begin 2009 verhuisde hij om professionele redenen met zijn gezin naar Brussel en besloot toen van zijn passie zijn beroep te maken: hij werd thuiskok en cateraar. Door de jaren heen groeide zijn liefde voor koken. Alessandro ontwikkelde zijn eigen stijl, hij vond traditionele gerechten opnieuw uit en durfde gedurfde smaakcombinaties te maken. Vervolgens gaf hij bij Les Secrets du Chef kooklessen voor publiek en privé (teambuilding), nam hij deel aan grote evenementen zoals Cooking in the sky of Culinaria, nam hij de rol van jury op zich bij wedstrijden op televisie en kwam hij op de radio, in de voorstelling “Bientôt à table” tijdens de première. Sinds enkele jaren schrijft hij een culinaire column, “Gastronomiquement Vôtre”, op de Brusselse radiozender BXFM.