Maud Verstraeten, Lizzy, Blakefield en Izzy & De Nachtraven zijn de vier artiesten die mogen optreden tijdens Muziek op de Boerderij bij Chardonnay Meerdael in Oud-Heverlee. De provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw en de gemeente Oud-Heverlee gingen via het platform vi.be op zoek naar geschikte kandidaten om de voorprogramma’s van Stan Van Samang en Mama’s Jasje te verzorgen. ​

Op 18 en 19 oktober treden Mama’s Jasje (Unplugged) en Stan Van Samang (Duo) op tijdens Muziek op de Boerderij in het wijndomein Chardonnay Meerdael in Oud-Heverlee.

“Het concept van Muziek op de Boerderij is eenvoudig: de deelnemers genieten van muziek in de aparte setting van een landbouwbedrijf. En ze maken ondertussen kennis met het bedrijf en haar producten”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw en streekproducten.

Via vi.be werd een wedstrijd georganiseerd om de voorprogramma’s te vinden. Een jury koos uit de 83 kandidaten de vier beste. Daarbij werd gekeken naar kwaliteit en lokale verankering.

Het programma:

Vrijdag 18 oktober
Maud Verstraeten: jonge singer-songwriter uit Oud-Heverlee die haar songs schrijft op ukelele of gitaar.
Izzy & De Nachtraven: Nederlandstalige soul, blues en motown bij elkaar gehouden door het Afrikaanse timbre van Izzy Van Aelst uit Herent.
Mama’s Jasje (Unplugged)
Zaterdag 19 oktober
Lizzy: Lizzy is eigenlijk zangeres Lise Reyners gesteund door familieleden. Ze hebben een voorliefde voor harmonie.
Blakefield: Emotionele, dromerige alternatieve rock met een melancholische tint. Frontman is de Leuvenaar Hans Bekaert.
Stan Van Samang (DUO)

“De voorbije jaren was Muziek op de Boerderij te gast bij Het Nijswolkje (Rillaar), Prinsheerlijke Aardbeien (Kapelle-op-den-Bos), Petrushoeve (Bekkevoort) en De Cort Distilllery (Pepingen)”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant vzw. “Artiesten als Milo Meskens, Tom Helsen, Guy Swinnen, Ronny Mosuse en Buurman waren van de partij. Ik ben blij dat Muziek op de Boerderij dit najaar naar het Dijleland komt.”

“We zijn trots dat Muziek op de Boerderij in Oud-Heverlee neerstrijkt. Het wijndomein Chardonnay Meerdael is dan ook een unieke locatie waar ons bekendste streekproduct wordt gemaakt. Ik ben er zeker van dat het voor iedereen genieten wordt tussen de wijngaarden midden in het nationaal park Brabantse Wouden. Met een lekker glaasje Chardonnay Meerdael in de hand en fantastische artiesten op het podium belooft het een heerlijk evenement te worden”, besluit burgemeester Bart Clerckx van Oud-Heverlee.

Tickets voor Muziek op de Boerderij kosten 25 euro plus reserveringskosten (per dag).


​Meer info
www.muziekopdeboerderij.be