Ook al zitten de Rode Duivels op het WK voetbal in Qatar kilometers ver van huis, toch moet een vertrouwde catering toch voor een beetje thuisgevoel zorgen. En in die catering zal het Pajottenland niet ontbreken. Meer nog, de kaas die de Rode Duivels mee lieten inschepen richting Qatar komt van de kaasmakerij van de familie De Ville uit Bever.

“Laat ons hopen dat ze uit de kaas van het Pajottenland kracht putten om er voluit voor te gaan”, glimlacht Willy De Ville van de Beverse Kaasmakerij. “Uiteraard komt de bestelling voor de Rode Duivels in Qatar niet zomaar uit de lucht gevallen. We leveren al heel lang onze ambachtelijke kaas voor de nationale voetbalploeg. Dat is ooit gekomen doordat iemand die de catering voor de Rode Duivels organiseerde fan was van onze kazen.”

“Zo zijn we beginnen leveren aan het trainingscentrum in Tubize. En nu mogen de kazen in een volgende stap ook mee op verplaatsing. Uiteraard is dit voor ons een zeer leuk gegeven. Het voelt als een erkenning. We duimen voor de Rode Duivels en hopen dat als ze een goede prestatie neerzetten dit misschien ook een heel klein beetje dankzij ons is.”

Twaalf soorten kaas

Het landbouwbedrijf van familie De Ville is gespecialiseerd in melkvee. De koeien die bij hen op de wei staan, zijn typische melkrassen. Na het melken van de koeien, wordt de verse ochtendmelk meteen gepasteuriseerd om er daarna zo snel mogelijk kaas van te maken. Momenteel zorgt de Beverse Kaasmakerij voor twaalf verschillende soorten kaas. Meer info kan je hier vinden.

Bron: Made in Vlaams-Brabant