Honderd jaar worden… Voor mosterdmakerij De Ster is het dé gelegenheid om terug te kijken op wat was, mosterdliefhebbers samen te brengen rond de mosterdpot en de blik vooruit te werpen naar wat komen kan.

Ze doen dat met het unieke boek ‘Mosterd met een Ster’. Daarin vertellen de vorige en huidige generatie mosterdmakers over de Leuvense wortels van De Ster en de uitvalbasis in Lubbeek. Er wordt ingezoomd op het maakproces van dé Hagelandse mosterd met haar smaken van de oermosterd, glad en zacht tot de nieuwere potjes, die gaan van straf en sterk, over grof en fel, tot een vleugje honing.

In het boek word je verleid door 20 chefs uit België met hun mosterdgeheimen in de hoofdrol. De chefs tonen ons hoe veelzijdig en hip mosterd wel is. Want wat is tenslotte mosterd zonder kok… Mosterd heeft al eeuwen zijn plaats in onze nationale keuken en niets is zo in onze smaak verankerd als stoofvlees, met daarin een boterham met mosterd. Vader en zonen Eraly – meesters in mosterd – nemen je mee in hun keuken en serveren hun enige, echte sterrenversie van dit iconische gerecht.

Het boek werd geschreven door Hagelanders Diane De Keyzer en Paul De Wyngaert. Diane: In de warme keuken van mijn grootmoeder stond een Leuvense stoof en een kast. In die kast slechts twee potjes smaak, namelijk pickels en mosterd De Ster. De geur, de kleur en de fluwelen toets op mijn nog jonge tong, met de paplepel werden die mij meegegeven. Paul: Ik was heel nieuwsgierig hoe een smaakvolle traditie honderd jaar kan standhouden. Trouw aan het oude vakmanschap blijkt hier de wissel op de toekomst. Het was voor hen een warme ervaring om te merken hoeveel smaakmakers de voorbije jaren de weg gevonden hebben naar De Ster en met de mosterd creatief aan de slag gaan. Ze hebben ook enkele jonge chefs verleid om te experimenteren met de mosterd. Dat leidde tot heerlijke verrassingen.

Het boek is 112 bladzijden smakelijk leesplezier en wordt voorgesteld op OPEN BEDRIJVENDAG op zondag 6 oktober. Het is te vinden bij De Ster en bij enkele lokale Leuvens handelszaken zoals Noordoever, Kaasambacht Elsen en andere.


Voor meer info kan je contact opnemen met De Ster via info@de-ster.com