Op zaterdag 14 oktober bracht de betoverende combinatie van muziek en streekproducten opnieuw een magische dag in Pepingen. “Muziek op de Boerderij,” een straffe samenwerking tussen de dienst landbouw van de Provincie Vlaams-Brabant en Straffe Streek, vierde zijn vierde editie in stijl. Het concept is net zo eenvoudig als het geniaal is: harmonieuze klanken in een lokaal decor waar de korte keten en streekproducten de sterren van de show zijn.

De Cort Distillery opende haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd was in het reilen en zeilen van het bedrijf. Bezoekers konden kennis maken met en genieten van heerlijke Vlaams-Brabantse streekproducten. Het muzikale hoogtepunt van de dag bracht het publiek in vervoering. Niemand minder dan de getalenteerde Tom Helsen trad op en zorgde voor een onvergetelijke muzikale ervaring. Zijn klanken vulden de ruimte met warmte en harmonie, en brachten de aanwezigen in een betoverende sfeer.

Maar het verhaal van die dag kreeg een extra dimensie dankzij de ongelooflijke toewijding van Milo Meskens. Ondanks een eerder die dag met spoed uitgevoerde operatie, stond Milo ‘s avonds al op ons podium om zijn muzikale talent te delen. “Ik wist dat ik die avond een show had,” verklaarde Milo in een Facebook-bericht. “Het was een akoestisch solo-optreden, dus ik wilde het op z’n minst proberen. De eerste dokter vond het ‘onverantwoord’ en raadde het af, maar volgens de chirurg hing het af van mijn pijngrens. Het zou hoogstwaarschijnlijk geen schade aanrichten, maar wel enorm veel pijn doen.” Milo bewees die avond niet alleen zijn muzikale vaardigheden, maar ook zijn ongelooflijke toewijding aan zijn publiek en de liefde voor de muziek. Zijn optreden was een emotionele rollercoaster die de harten van iedereen aanwezig beroerde.

“Muziek op de Boerderij” in Pepingen zal zeker nog lang herinnerd worden als een dag vol prachtige muziek, lokale lekkernijen en bovenal, als een dag waarop de kracht van muziek en de menselijke geest samensmolten tot iets heel bijzonders. We kijken alvast uit naar de volgende editie van dit unieke evenement! Houd onze socials in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van volgende edities.