Gerry Calders wil bij het maken van zijn wijnen enkel tussenkomen waar het echt nodig is. Om die reden heeft hij dan ook het allereerste hybride- en resistente druivenrassen aangeplant, waaronder Johaniter, Regent en Pinotin. Door hun natuurlijke resistentie tegen allerlei ziektes, is interventie in de wijngaard amper nodig. Deze manier van werken trekt zich door naar andere aspecten van de wijnbouw en vinificatie, waar duurzaam en biologisch handelen de norm zijn. Chemische producten zijn hierbij uit den boze. Kwaliteit blijft voorop staan en er wordt op verantwoorde wijze ingegrepen en bijgestuurd mocht die kwaliteit in het gedrang komen.

Wat valt er die dag te beleven?

Elk uur start een geleide rondleiding en de shop is de hele dag doorlopend open. Je kan smullen van heerlijke pizza’s uit de eigen houtoven en naar hartenlust alle wijnen uit het aanbod proeven.

Uur:
10-18u
Locatie:
Halensebaan 36A, Molenbeek-Wersbeek
Organisator:
De Petrushoeve