Eén van de beroepen die het dichtst bij de natuur staan, is het beroep van de imker. Imkerij is dan ook een eeuwenoud ambacht waarbij de imker zich verbonden voelt met het buitenleven en gefascineerd is door het werk van de bijen. Bijen zijn essentieel voor het bestuiven van bloemen en planten, wat op zijn beurt bijdraagt aan de voedselproductie en het behoud van biodiversiteit. Door bijenkolonies te beheren en te beschermen, dragen imkers bij aan het in stand houden van een gezond ecosysteem. Bart Heremans is gebeten door de bijen-passie. Als partner in Bee At den Hof zette hij in 2017 de eerste stappen als imker. Hij startte met de cursus imkeren en sindsdien is de fascinatie voor de honingbijen alleen nog maar gegroeid. Bart mag zich, na de vele opleidingen, meester in de bijenproducten noemen.

Sinds 2022 maakt hij een doorstart met Bees@Work, zijn ervaring als partner bij Bee At den Hof is hierbij een enorme meerwaarde. Voor Bart is de imkerij meer dan alleen maar honingwinning. Hij kiest bewust voor partnership met lokale boeren en ecologische tuinders voor de bestuiving van biologische gewassen. Naast de vaste plaatsen reist Bart ook met zijn kasten. Het ritme van de natuur bepaalt waar de bijenkasten zullen staan: in koolzaadvelden, bij de acaciabomen, waar de linde in bloei staat, in de buurt van de kastanje of waar de zomerbloemen bloeien. Elke bloem of plant geeft zijn specifieke eigenschappen en smaak, wat zorgt voor verschillende soorten honing.

Producten van Bees@Work