Tineke groeide op tussen de melkkoeien. In 2015 blies ze een verloren gegane familietraditie nieuw leven in op de boerderij van haar ouders: het verwerken van de melk tot boter en karnemelk. Al snel breidde dat uit met yoghurt, platte kaas, enkele desserten en roomijs.

Het verwerken van melk tot plattekaas of yoghurt zijn eeuwenoude methodes om verse melk, die slechts een paar dagen goed is, een langere houdbaarheid te geven. Onder de naam ‘Tineke – IJs- & Zuivelatelier’ maakt Tineke elke week op de boerderij verse zuivelproducten en roomijs van dagverse koemelk. 

De zuivelproducten worden volgens aloude werkwijzen en familierecepten vervaardigd, weliswaar naar de huidige normen. De natuur zijn werk laten doen geeft een authentiek resultaat! Er worden bovendien geen artificiële verdikkings-, smaak- of bewaarmiddelen toegevoegd, ook geen zout of suiker (behalve dan voor het ijs). Dat maakt dat het product dat u proeft, het ‘pure’ product is. Sinds 2018 officieel erkend als ambacht!

Tineke: “‘Dit smaakt precies zoals vroeger!’ is het mooiste compliment dat ik kan krijgen.” 

Contact:
Regio:
Categorie:
logo Hageland